8 főtt tojás
200 g salátauborka
1 csokor snidling
2-3 kemény paradicsom
1 csokor petrezselyem
Öntethez:
2 tojássárga
2 ek olaj
1 ek mustár
fél citrom leve
1 dl tejföl
só
bors
csipetnyi porcukor
A tojásokat megpucoljuk, felkarikázzuk, hozzáadjuk a megmosott (de nem hámozott), kockára vágott uborkát, a felszeletelt paradicsomot, a finomra vágott snidlinget és petrezselymet.
Az egészet tálba szedjük. Elkészítjük az öntetet, óvatosan a salátához keverjük és tálalásig hidegen tartjuk.
Télen a paradicsomot és uborkát helyettesíthetjük ecetes uborkával és ecetes zöld paradicsommal, vagy marinált paradicsompaprikával, de ekkor ne adjunk hozzá citromlét és a mustárral is bánjunk óvatosan.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése