20 dkg étcsoki
10 dkg vaj
11 dkg cukor
3 tojás
1 tk vaníliakivonat
20 dkg liszt
3 dkg kakaópor
2 tk sütőpor
csipet só
cukor, vaníliás cukor a forgatáshoz (max. 10 dkg)
Elkészítés:
A csokit a vajjal olvasszuk össze, vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a többieket – a tojásokat egyenként. Keverjük jól ki, ez egy nagyon lágy tészta lesz. Kb. 1 órára tegyük a hűtőbe, addig megköt annyira, hogy lehessen formálni (egy éjszaka is maradhat). Gyúrjunk belőle 40 gombócot, ezeket forgassuk meg jól finomított kristálycukorban vagy barnacukorban. Tegyük a gömböket sütőpapíros tepsibe – valamennyire távol, bár annyira nem lapul el. 160 fokon kell sütni 10-15 percig, nagyon finom omlós lesz. És ami a a legjobb: másnapra is tökéletesen ugyanolyan marad.
Fontos: étcsokiból kell készíteni, mert a tejcsokitól nem marad meg a szép formája.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése