1 cékla
20 dkg alma
5 dkg torma
2 tojássárga
fél citrom
1 dl száraz fehérbor
1 tk mustár
3 dl olaj
1 tk porcukor
só
1 dl tejföl
1 ek ecet
A céklát megmossuk, sós vízben puhára főzzük, majd vékonyan felszeleteljük és kevés ecettel meglocsoljuk. A meghámozott almát lereszeljük. Majonézt készítünk: a két nyers tojássárgához mustárt, sót, citromlét adunk és állandó keverés mellett hozzácsepegtetjük az olajat. Ízlés szerint porcukorral ízesítjük, fehérborral kissé felhígítjuk, végül kevés tejföllel elkeverjük. A mártáshoz reszelt almát és reszelt tormát adunk, óvatosan hozzákeverjük a szeletekre vágott ecetes céklához. Néhány órára hűtőbe tesszük. Halételekhez, egybesült bárány- vagy szárnyas ételekhez tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése