Fotók recept nélkül

2012. szeptember 18., kedd

Gyümölcsös tortácska

Tészta:
10 dkg vaj
5 tojás
1 tk kristálycukor
10 dkg liszt
porcukor

Krém:
2 dl tejszín
5 tojássárga
5 g vaníliás cukor
1 tk kristálycukor
20 dkg őszibarack
20 dkg szőlő
10 dkg körte
10 dkg ananász
1 kk zselatin
1 dl ananászlé

1 dl vizet a vajjal, 1 tk cukorral, sóval felforralunk. Állandóan keverve beleszórjuk a lisztet, és addig főzzük, míg el nem válik az edény falától. A tűzről levéve tovább keverjük, majd ha langyosra hűlt, egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Habzsákba töltjük, és vajjal kikent, lisztezett tepsibe dió nagyságú halmokat nyomunk belőle. Forró sütőben 20 perc alatt megsütjük, anélkül, hogy közben kinyitnánk a sütő ajtaját!
Ha kihűlt, tetejét levágjuk és porcukorral meghintjük.
A tejszínt, a tojássárgákat, cukorral, vaníliás cukorral habüstben vagy tűzálló edényben vízgőz fölött habverővel állandóan keverve besűrítjük. A gőzről levéve tovább keverve lehűtjük és még langyosan 1-1 evőkanállal töltünk a kisült tésztába. A kész gyümölcsöket óvatosan összekeverjük és a vaníliakrémmel félig telt tésztára halmozzuk. Ha több órával a tálalás előtt készítjük el, ajánlatos a gyümölcsöket zselében megforgatni (barnulás veszélye miatt). 
Zselé: 1 dl ananászlében zselatint áztatunk, 5-6 perc elteltével felforraljuk, ha szükséges leszűrjük, majd szobahőmérsékletűre hűtjük. Alaposan lehűtve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...