Fotók recept nélkül

2012. szeptember 18., kedd

Hideg eperkrémleves

30 dkg eper
1 citrom
2 dl száraz fehérbor
1 ek vaj
4 dl tej
2 dl tejszín
10 dkg kristálycukor
1 ek liszt
1/2 cs vaníliás cukor

A tejet felforraljuk és kis darabokban hozzáadjuk a vajjal összegyúrt (elmorzsolt) lisztet. 5 perc forralás után lehűtjük. Az epret megtisztítjuk, 1/3 részét félretesszük, a többit becukrozzuk és fél óráig állni hagyjuk. A besűrített tejet a becukrozott eperrel, a kioldódott gyümölcslével, a citromlével, a fehérborral, 1 dl tejszínnel és a vaníliás cukorral összeturmixoljuk. Egész finom szűrőn leszűrjük, hogy ne kerüljön a levesbe epermag. Tálalás előtt alaposan behűtve csészékbe töltjük, tetejére a maradék epret és tejszínhabot teszünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...