Krém:
40 dkg eper
4 tojássárga
2x2 dl tejszín
1 mk vaníliás cukor
15 dkg porcukor
1 tk zselatin
Tésztakosár:
3 tojás
15 dkg porcukor
10 dkg liszt
1 dkg vaj
A porcukrot a tojással lassú mozdulatokkal összekeverjük, hozzáadjuk a lisztet, simára keverjük, vékonyan vajazott, lisztezett tepsin 4-5 részre osztva szétterítjük. 200 fokos sütőben 8-10 perc alatt világosbarnára sütjük. A sütőből kivéve a még forró tésztát lefordított csészére vagy vastag falú pohárra tesszük. A lelógó széleit kézzel hullámosra formázzuk és így hagyjuk kihűlni. (Száraz, hideg helyen hetekig eltartható.)
Négy tojássárgát habosra keverünk a porcukorral. Habüstben vagy zománcozott tálban 2 dl tejszínnel vízgőz fölött állandóan kevergetve besűrítjük. A gőzről levéve tovább keverve kihűtjük, majd hozzákeverünk 30 dkg áttört epret, vaníliás cukrot, fél dl langyos vízben áztatott és felforralt zselatint, végül 2 dl felvert tejszínhabot. A krémet a kihűlt tésztakosarakba töltjük, fél órára hűtőbe tesszük. Tetejét tejszínhabbal és a maradék eperrel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése