Fotók recept nélkül

2012. szeptember 18., kedd

Szőlőkrémleves

1 kg fehér szőlő
2 dl tejszín
2 dl édes fehérbor
5 dkg cukor
4 tojássárga
1 ek liszt
késhegynyi só
1 dkg vaníliás cukor

10 dkg nagyszemű szőlőt a szárától eltávolítunk, hosszában kettévágjuk, hegyes késsel a magokat kiszedjük,   tálalásig hűtőbe tesszük. A maradék szőlő levét kinyomjuk, majd a borral, vaníliás cukorral, kristálycukorral felfőzzük. Hozzáöntjük a liszttel csomómentesen elkavart tejszínt. Ezzel együtt ismét felforraljuk. Csipetnyi sót teszünk bele, és a tűzről levesszük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a tojássárgákat habverővel. Ezután jégbe hűtjük és kimagozott szőlőszemekkel tálalkuk. 

Hasonlóan készíthetjük őszibarackból, sárgadinnyéből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...