1 kg fehér szőlő
2 dl tejszín
2 dl édes fehérbor
5 dkg cukor
4 tojássárga
1 ek liszt
késhegynyi só
1 dkg vaníliás cukor
10 dkg nagyszemű szőlőt a szárától eltávolítunk, hosszában kettévágjuk, hegyes késsel a magokat kiszedjük, tálalásig hűtőbe tesszük. A maradék szőlő levét kinyomjuk, majd a borral, vaníliás cukorral, kristálycukorral felfőzzük. Hozzáöntjük a liszttel csomómentesen elkavart tejszínt. Ezzel együtt ismét felforraljuk. Csipetnyi sót teszünk bele, és a tűzről levesszük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a tojássárgákat habverővel. Ezután jégbe hűtjük és kimagozott szőlőszemekkel tálalkuk.
Hasonlóan készíthetjük őszibarackból, sárgadinnyéből.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése