12,5 dkg rizs
2 kisebb banán
2 ek kókuszreszelék
2 dl tej
kevés cukor
2 ek olaj
1 nagy kivi
1 citrom
késhegynyi fahéj
A citromot megmossuk, és szárazra töröljük. A héjából egy darabot levágunk, félretesszük, a citromból két evőkanálnyi levet kinyomunk.
A rizst megmossuk, annyi vízzel öntjük le, ami ellepi, és lefedve addig forraljuk, amíg a vizet magába nem szívta. A citrommal és a fahéjjal ízesítjük, utána a tejet ráöntjük és lassú tűzön puhára főzzük, végül egy kevés cukorral ízesítjük.
Közben a banánt meghámozzuk és hosszában kettévágjuk. A citromlével megcsöpögtetjük és a kókuszreszelékben megforgatjuk. Teflon serpenyőben az olajban erős lángon körös-körül pirosra sütjük. A kivit meghámozzuk és hosszában vékony szeletekre vágjuk.
Tálaláskor a tányér közepére tejberizst halmozunk, köré kiviszeleteket rakunk, majd a tejberizs tetejére fektetjük a banánokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése