Fotók recept nélkül

2012. szeptember 18., kedd

Sárkánylecsó

zöldpaprika
paradicsom
vöröshagyma
szalonna
gomba
fürjtojás
lángolt kolbász
zöldborsó
fokhagyma
édes-nemes paprika

A kolbászt 1 percig langyos vízben áztatjuk, utána a héját könnyen el tudjuk távolítani.
Az apró kockákra vágott szalonna zsírján a vöröshagymát megpirítjuk, utána hozzáadjuk a zöldpaprikát, majd megsózzuk. 4-5 perc párolás után hozzáadjuk a pirospaprikát és 1 dl vizet. Addig forraljuk, amíg a víz el nem párolog. Beletesszük a cikkekre vágott gombát, 5 perc forralás után a zöldborsót, az apróra zúzott fokhagymát, a paradicsomot, a kolbászt.
Fontos: addig főzzük, hogy a paradicsom ne főljön szét.

Párolt rizzsel vagy petrezselymes burgonyával tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...