zöldpaprika
paradicsom
vöröshagyma
szalonna
gomba
fürjtojás
lángolt kolbász
zöldborsó
fokhagyma
édes-nemes paprika
só
A kolbászt 1 percig langyos vízben áztatjuk, utána a héját könnyen el tudjuk távolítani.
Az apró kockákra vágott szalonna zsírján a vöröshagymát megpirítjuk, utána hozzáadjuk a zöldpaprikát, majd megsózzuk. 4-5 perc párolás után hozzáadjuk a pirospaprikát és 1 dl vizet. Addig forraljuk, amíg a víz el nem párolog. Beletesszük a cikkekre vágott gombát, 5 perc forralás után a zöldborsót, az apróra zúzott fokhagymát, a paradicsomot, a kolbászt.
Fontos: addig főzzük, hogy a paradicsom ne főljön szét.
Párolt rizzsel vagy petrezselymes burgonyával tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése