Zöldségeket ízlés szerint (nálam jégsaláta, retek, paradicsom, kaliforniai paprika, uborka) felaprítottam, raktam hozzá kis kockára vágott mozzarellasajtot. Főztem tojást, illetve kiflikarikákat szeleteltem fel. A kiflit tepsibe raktam, majd kicsi megpirítottam, majd kivéve a sütőből még forrón fokhagymás olajjal kentem meg.
A tányérra egy nagyobb jégsalátalevelet tettem, erre a zöldséges-mozzarellás keveréket, majd a főtt tojást, végül pár kiflikarikát.
Ugyanez, fűszeres sült camamberttel.
A camambert sajtba apró lyukakat raktam egy fogpiszkálóval, ebbe fokhagymatüskéket szúrtam. Egy alufóliát megkentem vékonyan olívaolajjal, majd ráraktam (a lyukas felével lefelé) a camambertet. A tetejét kicsi megsóztam, megborsoztam, majd kakukkfüvet és rozmaringot tettem rá (lehet előre kapható fűszerkeveréket is használni).
Az alufóliát az oldalánál kicsi összefogom (kosarat készítek belőle), majd tepsibe rakom, a tetejére pedig csak ráfektetek egy másik fóliadarabot. 200 fokos sütőben 10 percig sütöm, majd a fóliát levéve további 2-3 percig kicsit megpirítom a tetejét is.
Az egészet a saláta közepébe helyezem. Óvatosan kell felvenni a fóliáról, mert hajlamos hozzátapadni az olajozás ellenére is. Ha kicsit hagyjuk hűlni (a belseje még olvadósan forró marad), akkor könnyebb levenni.
Ötlet: Stahl - Gyorsan, valami finomat
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése