Fotók recept nélkül

2013. április 16., kedd

Máktorta

200 g vaj vagy margarin
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
6 tojássárga
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g őrölt mák
70 g őrölt mandula vagy dió
1 csapott teáskanál fahéj
6 tojásfehérje
3 evőkanál lekvár
Díszítés: 1 tasak Dr. Oetker Habpor tejszínízű, 150 ml tej

Vajat a cukorral, vanillincukorral és a tojássárgákkal elkeverjük. Az őrölt mákot összekeverjük a sütőporral és a vajhoz adjuk. A mandulát és a fahéjat is hozzáadjuk. Belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Kivajazott tortaformába (24 cm) öntjük. Megsütjük.
Miután kihűlt, a tésztát kettévágjuk. Az alsó lapot megkenjük lekvárral és ráfektetjük a másikat. A habporból tej segítségével tejszínhabot készítünk, a tortát ezzel díszítjük.

Sütési hőmérséklet:
Elektromos sütő: 150 fok (előmelegítve)
Légkeveréses sütő: 130 fok (előmelegítve)
Gáz: 2-es fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 60-70 perc


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...