Fotók recept nélkül

2013. április 15., hétfő

Gesztenyeszuflé

Kétféle módon is kipróbáltam, jöjjenek a receptek:
Tejszín nélkül:
egy csomag gesztenyemassza
6 tojás
pici cukor
pici só
kevés rum


A tojásokat kettéválasztom. A fehérjét habbá verem. A gesztenyemasszát összetöröm, hozzáadom a tojássárgákat, (ha kell, cukrot - szerintem elég hozzá a gesztenyepüré édessége), pici sót, ízlés szerint rumot. Összekeverem, majd óvatosan hozzáforgatom a tojáshabot.
Szufléformába teszem, majd 180 fokos sütőben aranybarnára sütöm. 
Meglepetésként étcsokikockákat lehet beletenni.

Tejszínnel:

egy csomag gesztenyemassza
2 tojás
2 dl tejszín
pici só
pici cukor

A folyamat hasonló, az arányok az eltérőek. A tejszínt a gesztenyemasszás-tojásos keverékhez keverjük, utána jön a tojáshab. Sütni talán picivel tovább lehet, ennek folyósabb (mint a brownie-nál) maradhat a közepe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...