Fotók recept nélkül

2013. április 16., kedd

Angol gyümölcskenyér

125 g vaj vagy margarin
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 tojás
2 evőkanál rum
1 csipet só
250 g liszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
4 teáskanál tej
125 g mazsola
75 g szárított sárgabarack

Vajat a cukorral, vanillincukorral, tojásokkal, rummal, sóval, liszttel, sütőporral és a tejjel jól elkeverjük. A tésztába óvatosan belekeverjük a mazsolát és a sárgabarackot. Kivajazott formába öntjük.
Sütés:
Elektromos sütő: 180-190 fok (előmelegítve)
Légkeveréses sütő: 160 fok (előmelegítve)
Gáz: 2-3-as fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 50-55 perc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...