Fotók recept nélkül

2009. április 27., hétfő

Kakaós csiga

Kakaós csigák:


60 dkg liszt
3 dkg élesztő
2 tojássárga
2 ek. olaj
egy csipet só
1 ek. cukor
tej (szükség szerint)
töltelék:
5 dkg vaj
5 dkg margarin
3 ek. kakaó
3 ek. porcukor
sütés után:
2 dl vaníliás cukorral édesített tej


Az élesztőt megfuttatjuk a cukros tejben, majd összedolgozzuk a liszttel, tojássárgákkal, sóval, tejjel, és alaposan bedagasztjuk. Mikor már egyenletes a tészta, akkor dagasztjuk bele az olajat, és kilisztezett edényben a tetejét liszttel meghintve, langyos helyen, kétszeresére kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkán egy ujjnyi vastag téglalap alakúra nyújtjuk, és megöntözzük a megolvasztott vaj és margarin keverékének felével, megszórjuk porcukorral és kakaóval, és feltekerjük. Éles késsel másfél ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, az így nyert csigákat zsírozott tepsire rakjuk (szorosan egymás mellé). Meglocsoljuk a vaj maradékával, és a sütőben megsütjük. Mikor már majdnem kész, a forró tésztát a sütőből egy percre kivesszük, és a vaníliás cukros forró tejjel meglocsoljuk, visszatoljuk, és készre sütjük.
A csigákat a tálon porcukorral hintjük meg.


4 megjegyzés:

  1. Hmmm..... nagyon jól néz.. meg az összes többi süti, kalács, finomság is, ami fenn van az oldaladon... már küldöm is Zsófinak a linket :) remélem süt nekem vmit... :)

    Respect: G

    VálaszTörlés
  2. Na, ennek örülök, ha tetszik :)
    Elárulom, a Marci szerint finom is ;)
    De majd készítek nektek is valamit, ha találkozunk!

    VálaszTörlés
  3. :) köszönöm szépen, rá fogok probálni majd ujbol :) remélem h jo lesz!! puszillak

    VálaszTörlés
  4. Hűűű, ezt énis kipróbálom:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...