Fotók recept nélkül

2009. május 10., vasárnap

Rizsfelfújt



Rizsfelfújt

25 dkg rizs
3/4 l tej
4 dkg vaj
8 dkg cukor
egy kevés reszelt citromhéj
4 tojás
egy csipet só

A rizst annyi vízben tesszük fel főni, amennyi éppen ellepi, és beletesszük a sót. Ha a vizet magába szívta, a tejet fokozatosan adagoljuk hozzá, és addig főzzük, amíg a rizs megpuhul. Beletesszük a vajat, és elkeverjük. Majd kihűtjük.
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, beletesszük a reszelt citromhéjat, majd felverjük a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tejberizshez adjuk először a tojássárgás keveréket, majd óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot.
Az egészet zsírozott (én kis morzsát is tettem a tepsibe) tepsibe tesszük, majd megsütjük.
Még forrón kockára vágjuk, és baracklekvárral vagy málnalekvárral tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...