Fotók recept nélkül

2009. február 12., csütörtök

Magos tésztás balhé

Újabb kreálmányomat adom közre. A számban volt egy íz, és "kajaformába vetettem". 4 lábasos tésztának is szoktam hívni, mert egyszerre mind a négy tűzhelyet használom hozzá, hogy pikk-pakk elkészüljön.
Kifőzök egy csomag tésztát (a legjobban a masnit vagy a kismasnit szeretem a Barillától, de bármilyen jó). Közben brokkolit és/vagy karfiolt (lehet mélyhűtött is) főzök meg. Egy teflonserpenyőben magokat (napraforgó, fenyőmag, tökmag...) kicsit megpirongatok. Egy másik serpenyőben pedig vékony csíkokra vágott bacont sütök teljesen ropogósra. Mikor mind a négy hozzávaló kész, előveszek egy tepsit, és beleöntöm a cuccokat, majd összekeverem. Sütőbe tolom, és összesütöm. Mielőtt kivenném, sajtot reszelek rá, és rápirítom. Tálaláskor mehet még hozzá tejföl, hogy ne legyen annyira száraz - de ez ízlés kérdése.

Variációs lehetőség: az egész összekevert masszához tojással elkevert tejfölt lehet adni, akkor sütés közben teljesen összesül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...