Fotók recept nélkül

2014. március 7., péntek

Gesztenyés keksz

Az úgy volt...
... hogy nekiestem egy gesztenyemasszának, de akartam valami kekszet is csinálni belőle, így volt kb. 15 dkg, amit nem faltam fel. :) Mindenféleképpen valami gyúrós-szaggatós keksz motoszkált a fejemben, így kimentem a konyhába receptet kreálni.
Szóval adott volt a gesztenye, ehhez jöttek a többiek:
15 dkg gesztenyemassza (ha több maradt volna, az íze is gesztenyésebb lett volna, de hát... :))
10 dkg finomliszt
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 tojás
1 ek cukor (ha valaki édesebben szereti, mehet bele több is)
csipet só
1 kk szódabikarbóna vagy sütőpor (na, ezt én frankón kihagytam, de csak a sütés közbeni mérete változott volna)
10 dkg vaj

A vajat elmorzsoltam a lisztek keverékével, elkevertem az összetört gesztenyemasszával, (itt maradt ki a sütőpor v. szódabikarbóna) majd hozzáöntöttem a tojásokat, a cukrot, a sót, és összegyúrtam.
Fél centi vastagra nyújtottam, sütőpapírral bélelt tepsire raktam, egy-egy csokipasztillát nyomtam a közepébe, majd betoltam a sütőbe (ahol egyébként egy mézes cékla már süldögélt). 175 fokon sütöttem kb. 10-15 percig. A második adagot kicsit magasabb hőfokon (200) szintén 10 percig. Így az a különbség, hogy míg az első puha maradt, lett jó kis ropogós is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...