Az úgy volt...
... hogy nekiestem egy gesztenyemasszának, de akartam valami kekszet is csinálni belőle, így volt kb. 15 dkg, amit nem faltam fel. :) Mindenféleképpen valami gyúrós-szaggatós keksz motoszkált a fejemben, így kimentem a konyhába receptet kreálni.
Szóval adott volt a gesztenye, ehhez jöttek a többiek:
15 dkg gesztenyemassza (ha több maradt volna, az íze is gesztenyésebb lett volna, de hát... :))
10 dkg finomliszt
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 tojás
1 ek cukor (ha valaki édesebben szereti, mehet bele több is)
csipet só
1 kk szódabikarbóna vagy sütőpor (na, ezt én frankón kihagytam, de csak a sütés közbeni mérete változott volna)
10 dkg vaj
A vajat elmorzsoltam a lisztek keverékével, elkevertem az összetört gesztenyemasszával, (itt maradt ki a sütőpor v. szódabikarbóna) majd hozzáöntöttem a tojásokat, a cukrot, a sót, és összegyúrtam.
Fél centi vastagra nyújtottam, sütőpapírral bélelt tepsire raktam, egy-egy csokipasztillát nyomtam a közepébe, majd betoltam a sütőbe (ahol egyébként egy mézes cékla már süldögélt). 175 fokon sütöttem kb. 10-15 percig. A második adagot kicsit magasabb hőfokon (200) szintén 10 percig. Így az a különbség, hogy míg az első puha maradt, lett jó kis ropogós is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése