Fotók recept nélkül

2014. január 18., szombat

Csokoládészuflé

Ma névnapozás volt nálam, így valami gyors és mennyei finomságra gondoltam. Így lett a csokiszuflé.

4 tojás
20 dkg étcsoki
5 dkg cukor
10 dkg vaj
2 ek kakaópor
1 ek liszt

Először a csokit apró darabokra tördelem, majd vízgőz fölött megolvasztom. Belerakom a vajat, majd olvadásig keverem. Közben a 4 tojást elkeverem a cukorral. A csokis-vajas keverékhez rakom a lisztet és a kakaóport, majd hozzáadom a tojásos-cukros keveréket.

Kivajazott-kilisztezett szufléformába töltöm.

A sütőt 250 fokra kapcsolom. A szufléformákat kb. háromnegyedükig töltöm a krémmel, majd betolom a sütőbe. Addig kell sütni, amíg a teteje kicsit megemelkedik, majd kivesszük a sütőből és egy tányérra borítjuk. Én vaníliafagylalttal tálaltam. 

A közepe fantasztikusan folyós lett, olyan, amilyen a nagy könyvben meg van írva.
Fény hiányában nem a legtökéletesebb kép, de az a sötét fekete folt a közepén a folyós csoki...
Ui: a sütési idő nálam olyan nyolc perc volt, de kísérletezni kell, mert sütőfüggő. Az a lényeg, hogy a teteje kezdjen kemény lenni. Lehet a formából is kanalazni, ha előtte nem kenjük ki (és lisztezzük). Gyorsan kell tálalni, mert álltában a melegtől kezd a közepe keményedni.
Szufléforma hiányában kis csészéket javaslok, amik bírják a sütőt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...