Fotók recept nélkül

2013. augusztus 20., kedd

Szupergyors ananászos süti

Stahl Judit szakácskönyvében olvastam kb. ezer éve, nekünk nagyon bejön, szupergyors, íme, ahogy én csinálom:
A kedvenc Tante Fanny élesztős-leveles tésztából (de lehet bármilyen leveles tészta) akkora korongokat szaggatok ki, amekkorák az ananászdarabok. Ez úgy a legegyszerűbb, ha konzerv ananászt használok.
A korongokat sütőpapírral bélelt tepsire rakom, rájuk fektetem az ananászkarikákat (mostanában igazi ananászból csinálom), kicsit megnyomkodom, majd vajat olvasztok (kb. 2 ek-nyit), teszek bele egy kis mézet (kb. fél ek-nyi), fahéjat (ízlés szerint), összekeverem, majd ezzel a cuccal meglocsolgatom az ananászokat.
Az egész tepsit előmelegített sütőbe tolom, és addig sütöm, míg a tészta aranybarna lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...