Husileves (ahogy én csinálom - egyik fajta):
Végy egy csomó husit vagy hozzá hasonló dolgot (én farhátat, csirkelábat, csirkemájat-szívvel, pulykazúzát szereztem be), keríts egy csomó zöldséget (nálam sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, karfiol, krumpli, fokhagyma, borsó volt). Készíts elő mindent, és így fogj neki:
Felkarikáztam a répát, és egy nagy fazékba kis olajat tettem, majd beleraktam a répát, és addig pirítottam, míg szép sárga színe lett az olajnak. Aztán a kis hasábra felvágott fehérrépát is hozzáraktam, majd felöntöttem vízzel. Beleraktam a megmosott farhátat, sóztam, borsoztam. Mikor felforrt, leszedtem a habját. Aztán tovább dúsítottam a levest: beletettem a csirkelábat. Majd kicsit később jött a zeller, a karalábé, megint később a pulykazúza, majd legvégül a karfiol, a krumpli, a szív-máj, a borsó és a fokhagyma.
Így nézett ki:


Aztán összedobtam egy nagyon nagy adag sztrapacskát (rendesen reszelt krumplival, juhtúróval...). Erről sajnos nem készült fotó, de majd a legközelebbi készítésnél pótolom.
Készítettem még muffint is, aminél jó szokásomhoz híven átírtam a receptet :)

Hozzávalók: 4 tojás, 10 dkg olvasztott vaj, 2 ek kakaó, 3,5 dl liszt, 2 dl cukor, 1 tk. van.cukor, 2 tk. sütőpor, 25 dkg gesztenyemassza, fél tábla fehércsoki, pici só.
Vasárnapra, az igazi évfordulós napra sütöttem csirkecombot, és Hasselback burgonyát csináltam hozzá.
Végy egy csomó husit vagy hozzá hasonló dolgot (én farhátat, csirkelábat, csirkemájat-szívvel, pulykazúzát szereztem be), keríts egy csomó zöldséget (nálam sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, karfiol, krumpli, fokhagyma, borsó volt). Készíts elő mindent, és így fogj neki:
Felkarikáztam a répát, és egy nagy fazékba kis olajat tettem, majd beleraktam a répát, és addig pirítottam, míg szép sárga színe lett az olajnak. Aztán a kis hasábra felvágott fehérrépát is hozzáraktam, majd felöntöttem vízzel. Beleraktam a megmosott farhátat, sóztam, borsoztam. Mikor felforrt, leszedtem a habját. Aztán tovább dúsítottam a levest: beletettem a csirkelábat. Majd kicsit később jött a zeller, a karalábé, megint később a pulykazúza, majd legvégül a karfiol, a krumpli, a szív-máj, a borsó és a fokhagyma.
Így nézett ki:
Aztán összedobtam egy nagyon nagy adag sztrapacskát (rendesen reszelt krumplival, juhtúróval...). Erről sajnos nem készült fotó, de majd a legközelebbi készítésnél pótolom.
Készítettem még muffint is, aminél jó szokásomhoz híven átírtam a receptet :)
Hozzávalók: 4 tojás, 10 dkg olvasztott vaj, 2 ek kakaó, 3,5 dl liszt, 2 dl cukor, 1 tk. van.cukor, 2 tk. sütőpor, 25 dkg gesztenyemassza, fél tábla fehércsoki, pici só.
Vasárnapra, az igazi évfordulós napra sütöttem csirkecombot, és Hasselback burgonyát csináltam hozzá.
Csináltam hozzá a muffinnál maradt fél tábla fehércsokiból habos csokiszószt megbolondítva pár kocka étcsokival. Valami mennyei lett, csak elfelejtettem a művet lefényképezni (majd legközelebb)
Főzésből Mackótól csillagos ötöst kaptam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése