Fotók recept nélkül

2012. december 20., csütörtök

Kinyomós keksz


25 dkg vaj/margarin
25 dkg cukor
50 dkg liszt
2 egész tojás
1 tk. vaníliakivonat/1 cs. vaníliás cukor
csipet só

Ízesítés lehet:
alap vaníliás
mézes fűszerkeverék
csokoládé darabkák
cukrozatlan kakaópor

A puha vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliával, csipet sóval, hozzáadjuk egyesével a tojásokat, végül beleverjük-belegyúrjuk a lisztet is.
Hagyjuk pár percet pihenni, a meglehetősen lágynak tűnő tészta megembereli magát, és kitűnő állaga lesz.
Osszuk annyi egyenlő részre, ahányféle ízesítést szeretnénk, és a fűszereket, egyéb anyagokat külön-külön gyúrjuk bele.
Nincs más dolgunk, mint betölteni a gépbe a tésztahurkákat, és száraz tepsibe nyomni a kekszeket (se kikenés, se sütőpapír!).
180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük: ha már picit színesedik az alja, készen is van.

Én először a lisztet elmorzsoltam a vajjal, utána ment bele a só és a porcukor (szerintem jobb, mint a kristálycukor), aztán vaníláscukor és vaníliaaroma is ment bele (lett ám illata rendesen), majd a tojás. Tényleg jó vele dolgozni.
Ha kakaós tésztát akarsz, amennyi kakaót akarsz bele, annyival kevesebb legyen a liszt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...