Szülinapomra kitaláltam, hogy valami fincsi tortát csinálok. Volt egy kipróbált receptem, a diókrémes tortáé, azt alakítottam át. Nem akarok mást mondani, csak az igazságot: mindenkinek ízlett. A fényképezhető változat még folyamatban van, mert felfaltuk az első adagot.
Tehát ismétlés lesz. Mert muszáj :).
Tehát ismétlés lesz. Mert muszáj :).
A tésztához:
4 tojás
15 dkg porcukor
fél csomag sütőpor
10 dkg liszt
15 dkg kókuszreszelék
1 dl víz
0,5 dl étolaj
A krémhez:
15 dkg csoki (én kicsit többet tettem bele, erős Medve-nyomásra ;))
20 dkg vaj
5 dkg cukor
5 dl tej
5 ek liszt
A készítés:
A tésztához a 4 tojás sárgáját kikeverem a porcukorral, a vízzel, az olajjal. Ezután hozzáadom a sütőporos lisztet, a kókuszreszeléket, végül a habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt formában sütöm, 175 fokon, kb. 30 percig.
Ha elkészült 3 részre vágom és megtöltöm a következő krémmel:
A vajat kikeverem a cukorral, majd hozzá adagolom a már előzőleg elkészített lisztes tejhez (melyet sűrűre főztem). A masszát belekeverem az olvasztott csokiba. Ezzel a krémmel töltöm meg a süteményt, ill. a külsejét is ezzel borítom. A külsejét kókuszreszelékkel szórom meg.
A tortát hűtőbe teszem, mert a krém úgy lesz az igazi.
A tortát hűtőbe teszem, mert a krém úgy lesz az igazi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése