Saját ötlettől vezérelve a sima túrógombócot megbolondítottam egy kis sütésálló csokibogyóval. Mit ne mondjak, nagyon jó lett, bár felfaltuk, mielőtt lefényképezhettem volna. Sebaj, majd a következő adagot :)
Fél kiló túró, két evőkanál liszt, pici só, 5-6 evőkanál búzadara, 3 tojás sárgája, csokibogyók (ilyen csepp alakúak). Ezeket összekevered, majd a tojásfehérjét külön felvered, és az egész keverékhez óvatosan hozzákevered. Picit állni hagyod, majd lobogó sós vízben addig főzöd, míg nem jön fel a tetejére (ne ijedj meg, néhány csokibogyó eloldódik a vízben). Majd kiszeded, és kókuszreszelékbe (vagy szokásosan pirított zsemlemorzsába) forgatod. Jó étvágyat!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése