Mivel megint aktuális lesz, leírom ide a receptet. Képek a tavalyiak, majd az ideiekről is rakok fel, ha megsütöttem.
Porhanyós kifli (tojás nélkül)
50 dkg liszt
20 dkg margarin v. 15 dkg zsír
1 dl tejföl
1 kanál cukor
só
2 dkg élesztő
kevés tej
Az élesztőt megfuttatjuk, közben a lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót, a cukrot, az élesztőt. Majd a tejet és a tejfölt. Összegyúrjuk és 1 órát pihentetjük. Majd 3 mm vastagra nyútjuk, és kiszaggatjuk. Töltelék lehet: gesztenyemassza, lekvár, mák.
Forró sütőben rózsaszínűre sütjük, majd még forrón vaníliás cukorral elkevert porcukorba forgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése