Fotók recept nélkül

2013. április 16., kedd

Meggyes pite

200 g vaj vagy margarin
200 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
6 tojássárga
1 tojás
1 üvegcse Dr. Oetker Rumaroma
100 g őrölt mandula vagy dió
200 g liszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
300 g meggy
Díszítés: porcukor és vanillincukor keveréke vagy Dr. Oetker Vaníliaízű Porcukor

Vajat a cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a vanillincukrot, tojássárgákat, az egy tojást, az aromát, a mandulát, a lisztet és a sütőport. A tésztát kivajazott formába öntjük és rászórjuk a meggyet. Sütés után a pitét hagyjuk kihűlni. Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.

Sütési hőmérséklet:
Elektromos sütő: 175 fok (előmelegítve)
Légkeveréses sütő: 155 fok (előmelegítve)
Gáz: 2-es fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 45 perc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...