Fotók recept nélkül

2013. december 30., hétfő

Karácsonyi desszert 2.

Narancsos csokoládékrémmel töltött tekercs

A csokoládékrém ez volt: http://mackofalat.blogspot.hu/2012/06/csoki-kokusz-torta.html, a krémbe került egy narancs reszelt héja és a leve kifacsarva. Még egy pici kakaó vagy liszt jó lett volna keményíteni a krémet, betöltéskor még picit laza volt... Viszont az ízek fantasztikusan összeálltak.
A tészta és a díszítés a Kifőztük 2012. decemberi számában található, itt:
http://kifoztuk.hu/receptjeink/item/karacsonyi-gesztenyetorta (a sablon a letölthető újságban van).

A tészta nekem feltekerés után kemény lett, legközelebb hagyományos piskótatésztából fogom elkészíteni.

Karácsonyi desszert 1.

Málnás-mascarpones-tejszínes krémmel töltött csokipohár lime-mal, gránátalmával és csokireszelékkel

Vettem egy doboz mascarponét (most ilyet: http://mizo.hu/termek/mizo-mascarpone-250g), egy fél doboz fagyasztott málnát, kb. egy evőkanál mézet, ezeket botmixerrel összekevertem. Közben egy fél doboz tejszínhabot (nagy dobozos visszazárható Parmalat) habbá vertem, ezt óvatosan beleforgattam a málnás keverékbe. Habzsákba tettem, a poharakba töltöttem. A poharakat reszelt lime héjjal szórtam meg, egy karika limeot szúrtam rá, a tányérra pedig gránátalmamag és csokireszelék került.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...