Fotók recept nélkül

2013. november 26., kedd

Csigamuffin


Az eredeti recept:
12 darabhoz

25 dkg liszt
4 teáskanál sütőpor
1 tojássárga
25 dkg sovány túró
4 evőkanál olaj
8 dkg cukor
1 csipet só
45 dkg szilvalekvár
5 dkg mandulaforgács

A sütőt 180 fokra előmelegítjük (légkeverésesnél 160-ra). A papírkapszlikat a muffinforma mélyedéseibe rakjuk.
A sütőport elvegyítjük a liszttel. A tojássárgákat összekeverjük a túróval, a cukorral, az olajjal, a sóval, majd belekeverjük (gyúrjuk) a lisztes keveréket.
A tésztát elfelezzük és mindkét részt kb. 20*30 cm-es téglalappá nyújtjuk. Mindkettőt megkenjük szilvalekvárral és megszórjuk mandulaforgáccsal.
A téglalapokat a keskenyebbik oldaluk felől feltekerjük, a rudakat 6-6 egyforma szeletre vágjuk, beletesszük a formába és vízzel megkenjük őket.
A sütőben (középen) 25 percig sütjük, majd a sütőből kivéve a muffinokat 5 percig a formában pihentetjük, majd kivesszük, hagyjuk kihűlni és frissen kínáljuk.

Namost. A kiinduló alap nálam a túró volt, munka után hazaesve akartam vele csinálni valamit. Kinyitottam az egyik muffinos könyvet, ez a recept jött szembe.
Szóval több volt a túró, másfélszeres szorzóval számoltam a hozzávalókat. A liszt fele sima, fele teljes kiőrlésű volt. Kellett hozzá tej (a liszt miatt, hogy összeálljon, de szerintem tejföllel is működött volna), cukrot kevesebbet tettem bele, illetve olvasztott, majd kicsit visszahűtött csokit kentem rá szilvalekvár helyett. Az előbb kóstoltam, kicsit másmilyen tésztával biztos csinálni fogom még.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...