Fotók recept nélkül

2013. augusztus 20., kedd

Szupergyors ananászos süti

Stahl Judit szakácskönyvében olvastam kb. ezer éve, nekünk nagyon bejön, szupergyors, íme, ahogy én csinálom:
A kedvenc Tante Fanny élesztős-leveles tésztából (de lehet bármilyen leveles tészta) akkora korongokat szaggatok ki, amekkorák az ananászdarabok. Ez úgy a legegyszerűbb, ha konzerv ananászt használok.
A korongokat sütőpapírral bélelt tepsire rakom, rájuk fektetem az ananászkarikákat (mostanában igazi ananászból csinálom), kicsit megnyomkodom, majd vajat olvasztok (kb. 2 ek-nyit), teszek bele egy kis mézet (kb. fél ek-nyi), fahéjat (ízlés szerint), összekeverem, majd ezzel a cuccal meglocsolgatom az ananászokat.
Az egész tepsit előmelegített sütőbe tolom, és addig sütöm, míg a tészta aranybarna lesz.

Turbó csokis kifli sokadszor

Először megsütöttem a Limara-féle változatot (itt), aztán a tk. változatot (itt), de anno kipróbáltam fele-fele arányban a lisztet: fele sima, fele rétesliszt. Na, most így készült a csokis kifli.
Minden a szokásos módon, kinyújtva a tészta, megkenve olvasztott vajjal, arra kakaó, cukor, majd olvasztott csoki. Kiflikké feltekerve, megsütve. Ez volt az egyik fele.
A másik fele Mackó kérésére fahéjas lett.
Ja, és a sima régi kakaós csiga recept szerint még forrón, a sütőből pár pillanatra kivéve, forró cukros-vaníliás tejjel locsolgattam meg őket.
Ez a csokis.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...