Mivel volt itthon egy nem igazán friss túró, ez lett belőle: http://desszert.eu/turospogacsa#comment-8662
Hozzávalók:
A tésztához:
500 g búzaliszt
500 g félzsíros tehéntúró
500 g vaj
2 db tojássárgája
30 g friss élesztő (7 g szárított élesztő = 25 g friss élesztő)
20 g só
A kenéshez:
egész tojás
Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 200 C-ra.
2. Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk a tésztát, és 20 percig hűtőben pihentetjük.
3. Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, az egyik felét nagyon vékonyan, alaposan kenjük le tojással, majd hajtsuk rá a tészta másik felét.
4. A tésztát forgassuk el 90 fokkal, majd ismételjük meg a 3. pontban foglaltakat.
5. Végül nyújtsuk ujjnyi vastagra a tésztát, és kis - maximum 4 cm átmérőjű - pogácsaszaggatóval szúrjuk ki, tojással kenjük meg.
6. 10 perc pihentetés után sütőbe tesszük. Az előmelegített 200 C-os sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük a pogácsákat. Addig süssük őket, amíg mindegyiknek szép világosbarna színe nem lesz.
Egészen friss, most sült ki.
Fotók recept nélkül
2012. augusztus 31., péntek
2012. augusztus 28., kedd
Mézes sült cékla
Arányokat nem írok, mert csak úgy csináltam.
Vettem 5 fej céklát, megpucoltam, majd kockákra vágtam és egy jénaiba borítottam.
Egy kis tálkában balzsamecetet, mézet, sót, borsot, olívaolajat kevertem össze, majd a céklára borítottam.
Forró sütőbe toltam, és időnként megforgattam, hogy a mézes szósz mindenhol átjárja a céklát.
Kb. 1 órát sült.
Vettem 5 fej céklát, megpucoltam, majd kockákra vágtam és egy jénaiba borítottam.
Egy kis tálkában balzsamecetet, mézet, sót, borsot, olívaolajat kevertem össze, majd a céklára borítottam.
Forró sütőbe toltam, és időnként megforgattam, hogy a mézes szósz mindenhol átjárja a céklát.
Kb. 1 órát sült.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)