Fotók recept nélkül

2012. augusztus 31., péntek

Túrós pogácsa

Mivel volt itthon egy nem igazán friss túró, ez lett belőle: http://desszert.eu/turospogacsa#comment-8662


Hozzávalók:
A tésztához:
500 g búzaliszt
500 g félzsíros tehéntúró
500 g vaj
2 db tojássárgája
30 g friss élesztő (7 g szárított élesztő = 25 g friss élesztő)
20 g só
A kenéshez:
egész tojás


Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 200 C-ra.
2. Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk a tésztát, és 20 percig hűtőben pihentetjük.
3. Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, az egyik felét nagyon vékonyan, alaposan kenjük le tojással, majd hajtsuk rá a tészta másik felét.
4. A tésztát forgassuk el 90 fokkal, majd ismételjük meg a 3. pontban foglaltakat.
5. Végül nyújtsuk ujjnyi vastagra a tésztát, és kis - maximum 4 cm átmérőjű - pogácsaszaggatóval szúrjuk ki, tojással kenjük meg.
6. 10 perc pihentetés után sütőbe tesszük. Az előmelegített 200 C-os sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük a pogácsákat. Addig süssük őket, amíg mindegyiknek szép világosbarna színe nem lesz.

Egészen friss, most sült ki.

2012. augusztus 28., kedd

Mézes sült cékla

Arányokat nem írok, mert csak úgy csináltam.
Vettem 5 fej céklát, megpucoltam, majd kockákra vágtam és egy jénaiba borítottam.
Egy kis tálkában balzsamecetet, mézet, sót, borsot, olívaolajat kevertem össze, majd a céklára borítottam.
Forró sütőbe toltam, és időnként megforgattam, hogy a mézes szósz mindenhol átjárja a céklát.
Kb. 1 órát sült.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...