Fotók recept nélkül

2011. december 8., csütörtök

Tojásos-babcsírás rizs

Megfőzöm a rizst. (Folyó víz alatt leöblítem, pici forró olajra dobom, kicsit megpirítom, felöntöm dupla mennyiségű vízzel, beledobok egy tyúkhúsleveskockát, felforralom, lekapcsolom 1-es fokozata, kb. 20 perc alatt lassan elkészül.)
Közben felverek két tojást, pici sót teszek bele. A kész rizst kicsit összekeverem, majd ráöntöm a tojást, és addig keverem, míg meg nem sül. (Pont mint a tojásos nokedlinél.) Amikor kész, egy kis dobozos Bonduelle babcsírát felbontok, lecsurgatom róla a vizet, majd az egészet a rizshez keverem. Petrezselyemmel megszórva tálalom.

Almás táska

http://jadekonyha.blogspot.com/2010/08/almas-taska.html

Nálam így néz ki:

2011. december 7., szerda

Parasztkenyér


Múltkor a boltban találtunk egy kenyérkeveréket (csak nem sokmagosat, hanem parasztkenyereset):

Tegnap uccu neki, fél kilós adagban kipróbáltam. Valami zseniális lett, bár egy kicsit még sülhetett volna a közepe (csatolok majd félbevágott képet is), de közben a teteje meg hamar barnult... A másik felét zsömlének vagy kiflinek fogom megcsinálni, ha elfogy ez az adag.

Nem is volt vele sok fixni, szóval ilyet még munka mellett is tudok csinálni, mert csak vizet kellett adni hozzá, összedagasztani, keleszteni, formára készíteni (kenyér, zsömle vagy kifli), keleszteni, sütni.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...