Fotók recept nélkül

2011. május 21., szombat

Lazac fűszeres krumplival és epermousse

A Mackó-szülinap második felvonása.

A lazacot sóztam-borsoztam, kis vajon szép aranybarnára sütöttem. A fűszeres krumplit így csináltam: Recept

Az epermousse-hoz egy tábla fehér csokit felolvasztottam, majd belekevertem három tojás sárgáját. Kb. fél kiló epret megmostam, és botmixerrel kicsit aprítottam (nem teljesen, hogy eperdarabok is maradjanak benne). Egy Hulala kis dobozos tejszínt felvertem, illetve a három tojás fehérjét is kemény habbá vertem. Az egészet összekevertem, majd behűtöttem. Tejszínhabbal, eperdarabokkal, citromfűlevéllel és csokibogyóval díszítettem.

2011. május 19., csütörtök

Mogyorós csokimousse

A 33. Mackó-szülinap első felvonása.

Egy vastag tábla étcsokit (200g) gőz fölött felolvasztottam. Közben három tojást kettéválasztottam. A fehérjét kemény habbá vertem. Egy habtejszínt (200ml) is felvertem. A csokit kicsit hűlni hagytam.
A tojássárgákat az olvadt csokihoz kevertem. Aki akar, rakhat még bele cukrot, ha nem találja elég édesnek. Majd beleforgattam a tejszínhabot, végül a tojáshabot. Kis tálkákba adagoltam, és darált mogyoróval szórtam meg. Díszítésnek egész mogyorót használtam.

2011. május 3., kedd

Lazacsaláta

A lazacfilét kis kockákra vágom, majd fűszerezem (só, bors), és kis olajban szépen megpirítom. Tojást főzök, majd kis kockára szeletelem. Mozzarellagolyókat, újhagymakarikákat, kockázott uborkát, retket, jégsalátát keverek még hozzá. 

Fűszeres újkrumpli

A krumplit kicsit megkapargatom, megmosom, majd karikára szeletelem/kockára vágom. Egy jó nagy teflonos serpenyőben kb. 2 evőkanál olajat melegítek, beledobom a krumplit, kicsit megkavarom, lefedem, majd a maximumról visszaveszem a hőmérsékletet (nálam elektromos tűzhelyen 6-osról 4-esre).
Időnként kicsit megkavarom, majd mikor már szépen pirul az oldala, megfűszerezem.
1. variáció: Sültkrumpli fűszersóval megszórom, majd még tovább pirítom.
2. variáció: megsózom, majd mindenféle zöldfűszerrel (apróra vágott petrezselyem, rozmaring, kakukkfű) megszórom, és készre sütöm.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...